Drømme i terapi

Frihed til at være dig, Charlotte Kirkegaard

De fleste kender til at vågne fra en drøm, der føles så virkelig, at den sidder i kroppen hele dagen

Nattens drømme er ofte symbolske og metaforiske. De kan åbne op for at arbejde kreativt og sætte gang i en udviklingsproces. Ved at arbejde med drømme i terapi, udforskes nye perspektiver. Måske findes nye løsninger på udfordringer, der ellers virker uoverskuelige. Drømme indeholder vigtige budskaber, og kan give større indsigt i egne handlemønstre, relationer og konflikter. Ved at arbejde med dem, vil du opleve de bringer dig i kontakt med en kilde til ubevidst materiale, der kan være vigtig for dig.

Måske en bestemt fornemmelse eller følelse fra drømmen er særlig tydelig. Det kan også være symboler, personligheder og temaer, der afspejler din aktuelle livssituation. Alt det peger dig i retning af ubevidste og ofte oversete ressourcer, der er bevidstheden overlegen.

Sammen folder vi drømmen kreativt og analytisk ud med fokus på bl.a. symboler, følelser, skyggesider, mønstre, delpersonligheder, personlighedsstruktur mm.

Måske har du lyst til at være med i en drømmegruppe?

Drømme er ofte forud vores hverdagsbevidsthed

Skyggesider i drømmearbejde

Det er oplagt at arbejde med skyggesider i psykoterapi. Skyggesider er sider af dig selv, du ikke er bevidst om. Sider du ikke kan eller vil kendes ved. Men de er der. Altid. Lever sit liv i skyggen/det ubevidste. Giver måske en følelse af ikke at leve sit liv fuldt ud.

Skyggesider dukker ofte op i drømme, og er derfor en vej til at lære dine skyggesider at kende. Der er mange ressourcer og en frihed til at være HELE dig gemt i arbejdet med skyggesider.


For dig som klient betyder det:

  • At vi i drømmearbejdet har fokus på dine ressourcer i forhold til din aktuelle livssituation
  • At du lærer dit helt eget drømmesprog bedre at kende
  • At du ved at beskæftige dig med dine drømme, vil blive bedre til at huske dem og at de vil ændre sig i takt med processen.